< Innovation Experience package

AI workshop (Machine Learning workshop)

Ben je op zoek naar een workshop over de werking en impact van AI? Deze introductieworkshop AI laat je op een leuke en praktische manier kennismaken met de geschiedenis, werking en toepassingen van de tegenwoordig meest voorkomende vormen van kunstmatige intelligentie. Tijdens de workshop ga je aan de slag met tools als Midjourney en ChatGPT om uit te vinden wat generative AI is, hoe het werkt en wat het voor jou kan betekenen. Daarnaast duik je dieper in op Computer Vision door objecten te classificeren en te detecteren met behulp van een camera en een computer. Aan de hand van verschillende voorbeelden leer je de waarde te zien van het toepassen van AI op verschillende plekken én specifiek voor jou.

Reserveer je datum vast, voordat hij weg is.

Reserveer workshopMeer info

Wat is Generative AI?

Generative AI is tegenwoordig een erg relevante toepassing van kunstmatige intelligentie, waarbij algoritmen worden gebruikt om nieuwe en originele inhoud zoals afbeeldingen, tekst of muziek te creëren. Het is alsof je computers leert creatief te zijn en met hun eigen ideeën te komen. Met generatieve AI kun je in een handomdraai verhalen schrijven of muziek componeren die menselijke creaties kan evenaren. Welke techniek hierachter zit, en hoe je tools als Midjourney en Chat GPT het beste toe kunt passen, leer je in deze workshop.

Wat is Computer Vision?

Computer Vision is een technologiegebied dat computers in staat stelt visuele informatie te begrijpen en te interpreteren. Het omvat het gebruik van camera’s en algoritmen om afbeeldingen of video’s te analyseren en betekenisvolle gegevens te extraheren. Computer Vision heeft verschillende toepassingen, zoals objectdetectie, gezichtsherkenning en kwaliteitscontrole in de productie. In de workshop ga je aan de slag met computer en camera om objecten te detecteren.

Teams van 2 tot 20 personen

Alle workshops van RDM Next zijn geschikt voor iedereen. Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen met nieuwe ontwikkelingen uit de voeten kan zorgen we voor een praktische en vermakelijke aanpak. Door verschillende niveaus van diepgang te bieden, zorgen we dat de workshops voor iedereen interessant blijven.

De Machine Learning workshop is geschikt voor groepen van 2 tot 20 personen. Wil je met een grotere groep komen? Neem dan even contact op. Door meerdere workshops in te zetten, kunnen we samen een afwisselend en uitdagend programma neerzetten voor grotere groepen. Neem contact op voor meer informatie.

De laptops, embedded hardware, software en gebruikersaccounts die benodigd zijn voor deze workshop worden verzorgd door RDM Next.

Reserveer workshop

Het innovation experience package

Je kunt de AI workshop doen als onderdeel van het innovation experience package, of als losse workshop.

  • Rondleiding + intro digitalisering
  • IoT workshop / AI (Machine Learning) workshop / Cyber security workshop
  • Inclusief lunch of borrel
  • Voor groepen van 5-60 personen
  • Tijdsduur: vanaf 3 uur

Enthousiast geworden over de AI workshop? Reserveer dan snel!

Reserveer workshop

Vragen of speciale verzoeken?

Bel onze eventmanager Nadiah voor meer informatie over de workshops, of voor een evenement op maat.

Tip: Maak je AI workshop af met een fotograaf en goede koffie

Bekijk alle aanvullende opties

Meer informatie

Zij gingen je voor

EN DAT ALLES IN DE MEEST INSPIRERENDE OMGEVING VAN ROTTERDAM

Recht boven de robotarmen, 3d printers en andere ontwikkelingen van het Innovation Dock in Rotterdam vind je de Loft. De Loft biedt ruimte aan maximaal 120 personen voor elk event. Door de flexibele indeling is Loft geschikt voor kleine vergaderingen, maar ook voor grotere events en feesten. Zoek je een inspirerende locatie in Rotterdam? Of wil je eerst een keer een kijkje nemen? Neem dan nu contact op!