Skip to main content
0

RDM Makers Blog : Week 40

RDM Services is nu écht gelanceerd, en dat merken we! De aanvragen vliegen binnen. We krijgen tot nu toe leuke opdrachten, en dat is goed nieuws. In deze blog zullen we enkele projecten die we afgelopen twee weken hebben uitgevoerd toelichten. Ook hebben we voor het Havenbedrijf Rotterdam een innovatie dag georganiseerd, wat erg succesvol was. Foto’s kun je hieronder vinden!

 

Project – logo uit aluminium plaat voor OpenDesignCentrum

Voor het OpenDesignCentrum hebben we een logo gefreesd uit een plaat 7071 Aluminium. Een mooie klus om de toleranties weer even op scherp te zetten. We klant wilde de freesbanen in het freeswerk zien, iets wat bij aluminium vanzelfsprekend is. We hebben gekozen voor een ”adaptive milling strategy”, een frees strategie waarbij de druk op je freesbitje constant is. Op die manier gaat je bitje veel langer mee en kun je sneller productie draaien. Dit zorgt uiteindelijk natuurlijk voor een lagere kostprijs voor de klant. Als bonus geeft het een bijna hypnotiserend effect wanneer je er naar kijkt. Oordeel zelf!

 

 

 

Project – Houten portomonnees

Een andere mooie klus die we hebben uitgevoerd zijn houten portemonnees. De uitdaging hierbij lag wederom bij de toleranties. Zo moeten de pasjes exact in de sleuf passen, zonder speling. Bij teveel speling zouden de pasjes niet blijven zitten. Dit hebben we uiterst nauwkeurig opgepakt, en we zijn trots op het resultaat. Daarnaast moesten de portemonnees aan twee zijden gefreesd worden, wat we handig hebben opgelost. De portemonnees gaan binnenkort in de verkoop, en we hopen natuurlijk in de toekomst nog meer stuks te kunnen maken!

 

Innovatiedag Havenbedrijf Rotterdam

Voor het Havenbedrijf Rotterdam hebben wij een innovatiedag georganiseerd. We hebben tijdens deze dag verschillende workshops gegeven aan in totaal 150 man! De workshops gingen over onderwerpen als Internet of Things , Big data , Robotics enCyber security. Een geslaagde dag met veel blije gezichten. Het is altijd leuk om mensen te mogen inspireren!

 

Volg ons ook op Instagram en Facebook voor meer updates!

@RDM_Makerspace