Skip to main content
0

RDM Makers Blog : Week 38

Welkom bij onze nieuwe Rubriek RDM Makers Blog! Wij en onze leden zijn hier dagelijks hard aan het werk  en dit willen we graag met je delen! In deze blog krijg je regelmatig te zien wat we hier nou precies doen op RDM Makerspace, wat onze leden maken en ontwerpen en wat wij voor toffe projecten uitvoeren in het kader van RDM Services!  

 

Project – Gipsen mallen voor keramieken fijnstof mokken van Ser-Vies

Het ontwerpersduo Iris de Kievith en Annemarie Piscaer ontwikkelen keramiek servies waarin Rotterdams fijnstof is verwerkt. Ze vangen dit op een speciale manier op en verwerken dit in keramiek. Dit gieten ze vervolgens in kommen, bekers en borden.

Een tof initiatief waarbij wij graag met ze mee denken in de productie. Wij produceerden mallen waar ze het keramiek in gieten. Deze zijn gefreest uit gips. Een lastig te verwerken materiaal, waar goede frees parameters uiterst belangrijk zijn. De eerste testen zijn geslaagd, je kunt zien hoe strak de eerste bekers uit de mallen komen!

 

Meer informatie kun je vinden op hun instagram; @ser_vies_

 

 

Project – Infrarood sensor toolholder voor Ramlab

Bij Ramlab zijn ze bezig met het 3D printen van stalen onderdelen. Dit doen ze met behulp van een robotarm d

ie computergestuurd lasnaden op elkaar legt, tot de gewenste 3D vorm is bereikt Er zitten veel sensoren aan deze robotarm die dit proces controleren.  Een van deze

 sensoren die ze bij hun laatste project no

dig hebben is een infrarood sensor. Deze moet zo dicht mogelijk bij de lasnozzle zitten om de temperatuur te meten. Hiervoor is een houder ontworpen die uit aluminium gefabriceerd moet worden. Wij hebben deze onderdelen gefreesd en afgewerkt. Meer informatie kun je vinden op www.ramlab.com

 

 

Nieuw Lid- Philipp Dünnwald

We hebben een nieuw lid onder ons, Philipp Dünnwald!

Philipp loopt al jaren bij RDM Makerspace rond, om zogeheette teeterboards te maken. DIt zijn springplanken die hij in het circus gebruikt om acrobatisch ekunsten mee uit te halen. Deze planken hebben een speciale vorm, die hij met behulp van de CNC freesbank uitfreest. Philipp huurt vanaf heden ook een kavel bij ons, om zijn teeterboards te maken en andere nieuwe producten te ontwerpen! Als je wilt zien hoe Philipp zijn teeterboards maakt én gebruikt, volg ons dan op @RDM_Makerspace!

 

 

Volg ons ook op Instagram en Facebook voor meer updates!

@RDM_Makerspace