RDM Makerspace en IRS Robotics openen Robotics Zone

Robotica is al lang geen ‘rocket science’ meer en daarmee komen de mogelijke toepassingen binnen het bereik voor MKB’ers, startups en developers. Echter zijn er altijd vragen waar en hoe je met robotica moet beginnen. Vragen zoals terugverdientijd, training van personeel en wat de mogelijkheden zijn om te kunnen prototypen zonder meteen diep in de buidel te tasten worden dan ook het meest gesteld. Om op dat soort vragen te kunnen inspelen is de Robotics Zone geopend.

Robotics_Zone_RDM_Makerspace_IRS_Robotics

Vincent Wegener (rechts) en Patrick Waltmans (links) openen de Robotics Zone op RDM Rotterdam

“De noodzaak tot automatisering gaat wereldwijd in een steeds hogere versnelling”, zegt Vincent Wegener, directeur en co-founder van RDM Makerspace. “Dus ook hier in de Benelux”, vervolgt hij. Wegener: “Vergrijzing en re-shoring zijn concrete voorbeelden waarom robotisering ook hier niet kan achterblijven. Uiteraard blijft loonkostenbesparing en Arbo ook essentieel. Voor antwoord op kernvragen, zoals of een bepaald productieproces te automatiseren is en wat dan het kostenplaatje en terugverdientijd is, wil je een objectief advies en met eigen ogen zien en (laten) testen of het idee haalbaar is. Dat kan hier middels een lidmaatschap op de Robotics Zone en in samenwerking met de partners die bij de Zone aangesloten zijn.”

Patrick Waltmans, directeur van IRS Robotics: “Onze tak van sport is om gebruikte A-merk robots te reviseren en onder garantie terug op de markt te zetten, wereldwijd. We zoeken daarom continu naar platforms om robotica nóg toegankelijker te maken en zo de maakindustrie te ondersteunen.” Waltmans vervolgt: “Er is een toenemende mate van bedrijven, developers en zelfstandigen die verder willen in of willen starten met robotica. De aanschaf van een robot, ruimte en tools is vaak een drempel. De Robotics Zone is een daarom een logisch initiatief van RDM Makerspace. Hier kan van fysieke ruimte, een netwerk van robotica-kennis en 3 industriële robotarmen gebruik gemaakt worden.”

De Robotics Zone is een onafhankelijk platform, geïnitieerd door RDM Makerspace en IRS Robotics. Het staat open voor alle partners die robotica willen stimuleren.

Over RDM Makerspace

RDM Makerspace is gevestigd op de inspirerende locatie van RDM Rotterdam, midden in de Rotterdamse stadshavens. Het bedrijf biedt cursussen en toegang tot faciliteiten en machines. Onderwijs (Hogeschool Rotterdam en Albeda College) en bedrijven werken hier intensief samen aan nieuwe innovaties. Voor meer informatie zie www.rdmmakerspace.nl

Over IRS Robotics

IRS Robotics is opgericht in 2002 en gevestigd in Budel. Het bedrijf is een van de voorlopers en kartrekkers van de internationale refurbished robotmarkt: gebruikte robots welke op professionele wijze worden gereviseerd en van een nieuw leven worden voorzien. IRS heeft een groot aantal robots en spare parts op voorraad. Daarnaast is IRS Robotics een erkende speler op het gebied van Robot Service in de Benelux. Voor meer informatie zie www.irsrobotics.com

Meld je hier aan om meer te weten te komen over de Robotics Zone!