Welkom in de Derde Industriële Revolutie!

We zitten in het tijdperk van de derde Industriële Revolutie: digital manufacturing. Het maken van dingen wordt steeds meer digitaal en de drempel om dingen zelf uit te voeren wordt lager. Tegenwoordig hoef je niet eerst iets fysiek te maken om te kijken of het werkt, je kunt nu je ontwerpen eerst maken en testen met CAD.
Tegelijkertijd worden machines ook steeds goedkoper, je idee werkelijk gaan produceren komt daarmee binnen ieders bereik.

Zelf je ideeën uitvoeren, ze met eigen hoofd en handen realiseren, is het credo van vandaag.

We bieden de leden van RDM Makerspace voor weinig geld toegang tot veel dure apparatuur en machines om zo hun prototype of product te maken. Daarnaast bieden we ook programmering en cursussen aan voor zowel leden als niet leden. Lees meer over onze visie en misie.

Sportschool model

Je kunt net als bij een sportschool een abonnement nemen, bijvoorbeeld een stippenkaart, maand- of jaarabonnement.
Daarmee kun je dan, na de veiligheidstraining te hebben gevolgd, onbeperkt lassen, hout bewerken, 3D-printen, wat je maar wilt.

Onderzoek makerspaces

Tijdens de zomer van 2013 hebben de oprichters van de RDM Makerspace een tour langs verschillende makerspaces gemaakt in de VS, waar makerspaces al langer bestaan. Bekijk hieronder de video’s om meer te weten te komen over het concept ‘makerspace’.
[/vc_column_text]