Ons verhaal

Maak het zelf, of laat het maken

RDM Makerspace biedt alle faciliteiten en kennis die makers nodig hebben voor het starten van hun bedrijf. Daarnaast helpt RDM Makerspace bedrijven met productie en ontwikkeling van producten en projecten.

RDM Makerspace bestaat uit een groeiende innovatieve community, die je graag helpt als je zelf aan de slag wilt!

Derde Industriële Revolutie

We zitten in het tijdperk van de derde Industriële Revolutie: digital manufacturing. Het maken van dingen wordt steeds meer digitaal en de drempel om dingen zelf uit te voeren wordt lager. Tegenwoordig hoef je niet eerst iets fysiek te maken om te kijken of het werkt, je kunt nu je ontwerpen eerst maken en testen met software. Tegelijkertijd worden machines ook steeds goedkoper, je idee werkelijk gaan produceren komt daarmee binnen ieders bereik.

Met deze filosofie is RDM Makerspace ook de drijvende kracht achter RAMLAB (Rotterdam Additive Manufacturing LAB), Internet of Things Academy en Cyber Central

Daarnaast is RDM Makerspace betrokken bij twee Europese subsidieprojecten. Het Interreg-2 zeeën project 3DFPP en EFRO project RDM Innovation Connector.

RDM Rotterdam

RDM Makerspace is gevestigd op RDM Rotterdam. RDM Rotterdam is een locatie voor onderwijs, bedrijven en evenementen op de oude werf van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) in Heijplaat, midden in de Rotterdamse Stadshavens. Onder het motto Research, Design & Manufacturing werken onderwijs en bedrijven hier samen aan duurzame en innovatieve oplossingen op het gebied van bouwen, mobiliteit en energie.

Klik hier voor meer info over RDM Rotterdam.