Ons verhaal

Regio Rotterdam kent vele professionals en hobbyisten die dingen ontwerpen en maken en zich hierbij graag omringen door mensen met dezelfde interesses en complementaire vaardigheden. We realiseren dit door iedereen toegang te bieden tot de faciliteiten en machines tegen een lage prijs. Daarnaast bieden we ook cursussen, programmering en services aan voor zowel de leden als niet leden van de RDM Makerspace. Zo ontketenen we de creatieve slagkracht om de mogelijkheden van de derde industriële revolutie te omarmen.

Lees meer Zoek je een stage? Klik hier!

Derde Industriële Revolutie

We zitten in het tijdperk van de derde Industriële Revolutie: digital manufacturing. Het maken van dingen wordt steeds meer digitaal en de drempel om dingen zelf uit te voeren wordt lager. Tegenwoordig hoef je niet eerst iets fysiek te maken om te kijken of het werkt, je kunt nu je ontwerpen eerst maken en testen met CAD. Tegelijkertijd worden machines ook steeds goedkoper, je idee werkelijk gaan produceren komt daarmee binnen ieders bereik.

Met deze filosofie is RDM Makerspace ook de drijvende kracht achter RAMLAB (Rotterdam Additive Manufacturing LAB), Internet of Things Academy en Cyber Central

Daarnaast is RDM Makerspace betrokken bij twee europese subsidieprojecten. Het Interreg-2 zeeën project 3DFPP en EFRO project RDM Innovation Connector.

Lees meer

RDM Rotterdam

RDM Makerspace is gevestigd op RDM Rotterdam. RDM Rotterdam is een locatie voor onderwijs, bedrijven en evenementen op de oude werf van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) in Heijplaat, midden in de Rotterdamse Stadshavens. Onder het motto Research, Design & Manufacturing werken onderwijs en bedrijven hier samen aan duurzame en innovatieve oplossingen op het gebied van bouwen, mobiliteit en energie.

Klik hier voor meer info over RDM Rotterdam.