EU project: 3DFPP – (3D Printing and Flexible Post Processing)

In het 3DFPP project werkt RDM Makerspace samen met een aantal bedrijven (3T, Hittech en Argon Measuring Solutions) en onderwijs- en onderzoeksinstellingen (TNO, Hogeschool Rotterdam en University of Exeter) aan de ontwikkeling van een efficiënte, snelle en betaalbare oplossing voor de automatisering van de nabewerking van 3D geprinte onderdelen.

Hiermee zullen de mogelijke toepassingen van 3D metaalprinten in de industrie significant vergroot worden. Het project heeft met name een focus op de High Precision Industry zoals de medische-, semiconductor-, vliegtuig- en cleantechindustrie. Het concept is echter ook toepasbaar op de maritieme industrie waar RDM Makerspace een rol speelt in het RAMLAB.

Samen met Hittech, de Hogeschool Rotterdam en Innovation Quarter heeft RDM Makerspace vanaf begin 2016 het project vormgegeven, de partners bij elkaar gebracht en de aanvraag ingediend. De rol van RDM Makerspace binnen het project is algemene kennis en netwerk inzetten en het bouwen en beheren van het proof of concept. Dit betekent dat het zwaartepunt van de bijdrage aan het eind van het project zal liggen. Hou de website van het project in de gaten voor updates over het proces.

Het project wordt gedeeltelijk gefinancierd door de Europese Unie en is deel van het Interreg 2 zeeën programma.