Ontwikkeltrajecten

Design Thinking workshop

Denken als een ontwerper, oftewel ontwikkeling gericht op de gebruiker in combinatie met systematisch probleemoplossen. Design Thinking helpt je om aan de hand van verschillende methodes de uitdagingen van je gebruiker gestructureerd uit de weg te helpen.

Reserveer direct

Reserveer alvast vrijblijvend de datum van jouw ontwikkeltraject, voordat hij weg is.

Reserveer workshop
Heb je vragen?

Bel onze eventmanager Nadiah voor meer informatie over het ontwikkeltraject, of voor een traject op maat.

Inhoud van het ontwikkeltraject

Denken als een ontwerper doe je door in de schoenen van je gebruiker te gaan staan, om zijn of haar dromen en drempels te achterhalen. Vanuit dit startpunt stel je een betrouwbare ontwerpuitdaging op, van waaruit je eenvoudig op nieuwe ideeën komt. Met behulp van verschillende keuzemethodes kom je uit op één idee. In een eventuele vervolgsessie valideer je dit idee door te prototypen en te testen.

De Design Thinking sessie van RDM Next laat je kennismaken met verschillende ontwerpmethodes, die we samenstellen aan de hand van jouw voorkeuren en ambities. Zo zorgen we er voor dat je tot goede ideeën komt, en tegelijk je team mee kunt nemen in het denken vanuit nieuwe invalshoeken.

Resultaat

Na deze sessie gaan deelnemers naar huis met een duidelijke probleemdefinitie en concrete oplossingen voor dit probleem. Daarnaast weten ze welke stappen gezet moeten worden om deze uitdaging daadwerkelijk op te lossen.

Locatie en tijd

De design thinking sessie kan op elke locatie worden gegeven, maar het is het leukst om hem bij ons in het Innovation Dock te doen. We nemen hiervoor een hele dag, waarbij we genoeg tijd hebben voor theorie en praktijk. We kunnen ook een programma op maat voor jouw team maken.

Mix ’n match

De Design Thinking sessie kan gedaan worden in combinatie met een Validatie sessie en een Co-creatie sessie. Als je de gehele Design Thinking Cycle wil doorlopen, raden we je aan om ook een Validatie sessie te doen.

Wat anderen er van vonden

“Het begon met een leuke inspiratiesesssie uit andere industrieën. Vervolgens was er een goed opgezette brainstorm georganiseerd waarmee concrete en waardevolle ideeën werden opgehaald waar we weer verder mee aan de slag kunnen.”

Gemeente Rotterdam

Praktische informatie

Taal: Nederlands/Engels
Aantal personen: 10-20
Starttijd: In overleg
Duur: 4 uur / 8 uur
Lunch/borrel: Optioneel
Prijs: vanaf €170 p.p.

Over de facilitators


Jurjen Lengkeek

Co-founder RDM Next

Na enkele jaren actief te zijn geweest in start-up ondersteuning richtte Jurjen RDM Makerspace op, wat in 2019 transformeerde in RDM Next. Gebaseerd op eerdere ervaringen en geworteld in eigen projecten, samenwerkingen en bedrijven ondersteund Jurjen bedrijven in hun zoektocht naar innovatie.


Frido Aalbers

Co-founder RDM Next

Vanuit RDM Next en de IoT Academy heeft Frido in de afgelopen vier jaar honderden bedrijven geholpen met innovatie. Vanuit de rol als head facilitator stelt hij de juiste vragen die helpen processen te optimaliseren en nieuwe kansen te spotten. Daarbij ligt de focus op risicoloos innoveren.

Zij gingen je voor

EN DAT ALLES IN DE MEEST INSPIRERENDE OMGEVING VAN ROTTERDAM

Recht boven de robotarmen, 3d printers en andere ontwikkelingen van het Innovation Dock in Rotterdam vind je de Loft. De Loft biedt ruimte aan maximaal 120 personen voor elk event. Door de flexibele indeling is Loft geschikt voor kleine vergaderingen, maar ook voor grotere events en feesten. Zoek je een inspirerende locatie in Rotterdam? Of wil je eerst een keer een kijkje nemen? Neem dan nu contact op!

 

Contact opnemen

Hoe kunnen we je helpen?

Heb je behoefte aan een persoonlijk advies? Of heb je vragen over de mogelijkheden? Onze event manager Nadiah helpt je verder.