Workshop CNC-frezen met Carvey

99,00

Deze workshop bestaat uit een drie uur durende kennismaking met de CNC wereld. We maken in deze workshop gebruik van een instapmodel CNC frees: de Carvey. In drie uur maak je kennis met frezen, de mogelijkheden en beperkingen kennen van deze techniek en welke tools je nodig hebt om van een idee tot product te komen. Aan het eind van de workshop heb je voldoende kennis om zelf aan de slag te kunnen met de Carvey CNC frees.

Details

Benodigde voorkennis cursisten

De deelnemers van deze workshop hebben geen specifieke voorkennis nodig. Kennis over vectorprogramma’s als illustrator is handig, maar is niet vereist. Easel is de de software waarmee we in deze workshop werken, dit programma wordt behandeld tijdens de workshop.

Opzet

De inhoud van de instructie zal ruwweg uit de volgende delen bestaan:

  • Uitleg CNC frezen
  • Mogelijkheden en beperkingen van de machine
  • Gcodes
  • Easel en zijn parameters
  • Voorbereid maken voor frezen
  • Frezen van een productje

De deelnemers krijgen een ontwerp opdracht, die ze met behulp van de geleerde theorie in de praktijk gaan brengen. Aan het eind van de workshop gaat elke deelnemer met zijn/haar zelf ontworpen product naar huis.

Aantal deelnemers

Minimaal 3
Maximaal 6

Materiaal

Er wordt hout ter beschikking gesteld door RDM Makerspace. Daarnaast zorgt RDM Makerspace voor oefenbitjes.

Over de instructeur

Niels de Bruin is product ontwerper en richt zich op zijn onderneming Langplanck; Niels maakt longboards en maakt hierbij gebruik van veel moderne maaktechnieken zoals CNC frezen.

Wissen
SKU: 6 Categorie: